Onze werkwijze 

Duidelijk & transparant

Wij bieden jullie eerst een gratis spreekuurgesprek aan. Dit gesprek duurt een half uur en is bedoeld om kennis met elkaar te maken. Voelen jullie je prettig bij ons? Hebben wij een goed gevoel bij jullie? En kunnen wij dat voor jullie betekenen wat jullie zoeken?

 

Als jullie ons vervolgens de opdracht geven om jullie bij te staan dan leggen wij tijdens het eerste gesprek een mediationovereenkomst aan jullie voor. Hierin staan de spelregels voor de mediation. Kort en goed: jullie gaan serieus om met de mediation, we spreken een geheimhouding met elkaar af zodat alles in vertrouwelijkheid wordt gedeeld, je zit nergens aan vast totdat jullie de afspraken hebben ondertekend en wij doen ons uiterste best voor jullie. Maar als een van jullie geen toekomst meer in de mediation ziet dan stopt de mediation. Wij zullen dit natuurlijk eerst uitgebreid met jullie bespreken, maar we trekken niet aan een dood paard.

 

Het is ook goed om te weten dat wij alleen doen waar wij goed in zijn. Als het nodig is om advies in te winnen, bijvoorbeeld van een accountant, een belastingadviseur of een kindercoach dan doen wij dat. Binnen ons netwerk hebben we goede contacten met verschillende adviseurs. Het staat jullie natuurlijk ook vrij om een eigen adviseur te benaderen.

Tot slot

Wij zijn geen psychiaters of relatiepsychologen. Dat proberen we ook niet te zijn. Als je emoties een gesprek blijven blokkeren dan pauzeren wij de mediation en verwijzen je door naar een erkende therapeut. Ook als blijkt dat er – om welke reden dan ook – niet meer serieus wordt omgegaan met de mediation dan pauzeren wij de gesprekken om de voortgang met jullie te bespreken. Het doel is namelijk duidelijk, jullie willen tot duurzame oplossingen komen.

Kom in contact met ons